سقف شیروانی چیست؟

سقف شیروانی به سقف هایی اطلاق می شود که از زاویه روبرو مانند مثلث دیده می شوند. این سقف ها به دلیل زیبایی که به خانه می بخشند، محبوبیت خاصی پیدا کرده اند. سقف های شیروانی در جنس و رنگ های متفاوت ساخته می شوند. همینطور بنا به سلیقه و یا محیط، این سقف ها را با شیب کند و یا شیب تند می سازند.

سقف های شیبدار به دلیل تنوع بالای محصولات و سازگاری با شرایط اقلیمی متفاوت بسیار پرکاربرد و مفید و مقرون به صرفه است.

سقف های شیروانی علاوه بر کار آیی بالا ، زیبایی خیره کننده ای نیز برای ساختمان و سازه ی شما ایجاد میکند.

اگر مایلید تا با مزایا، معایب و انواع مختلف سقف شیروانی آشنایی پیدا کنید، تا انتهای این مقاله آترین سازه را همراهی کنید.

سقف شیروانی

سقف های شیروانی انواع بسیار متنوعی دارند و با زوایای شیب مختلفی طراحی و اجرا می گردند.

هر چه محیط مورد نظر باران خیز تر و مرطوب تر باشد، زاویه ی شیب سقف نیز افزایش می یابد تا مانع از نفوذ رطوبت، باران و برف به داخل خانه گردد و آن ها را به سمت پایین هدایت کند.

امروزه اجرای سقف شیروانی با متریال متنوعی همچون پوشش های سقفی فلزی، ورق های گالوانیزه، سفال، PVC، تایل های شبه سفالی و بسیاری متریال دیگر صورت می گیرد و طراحی سقف شیروانی به گونه ای انجام می شود که بهترین نما را برای بنای مورد نظر به ارمغان آورد.

مزایای سقف شیروانی

شاید تاکنون گمان می کردید سقف های شیروانی صرفا برای زیبایی ساختمان نصب می شوند و مزیت دیگری ندارند. اما باید بگوییم که سقف های شیروانی علاوه بر زیبایی، بخاطر مزایای بسیاری که دارد که آترین سازه در این بخش از مقاله به آن خواهد پرداخت.

از نظر معماری دارای زیبایی منحصر بفردی می باشد

ساخت و اجرا در زمان بسیار کمی انجام میشود

مناسب بودن قیمت در برابر کارایی و کیفیت ساخت

ماندگاری بالا در شرایط جوی و محیطی مانند تابش نور خورشید و بارندگی

نیاز به برف روبی ندارد و نفوذ آب از طریق آن بسیار کم است

استحکام بالا در برابر زلزله، آتش سوزی و…

  • صرفه جویی در هزینه ها

یکی از بزرگترین ویژگی سقف شیروانی صرفه جویی و کاهش هزینه هاست. هزینه مناسب نصب این سقف ها با استقبال خوبی از سوی خریداران مواجهه شده است و عده  زیادی ترجیح می دهند از سقف های شیروانی برای خانه های شان استفاده کنند. همین افزایش تقاضا سبب شده تولید کنندگان این سقف ها را با قیمت های مناسب در اختیار متقاضیان قرار دهند.

  • مقاومت در برابر آب و هواهای مختلف

از دیگر مزایای این شیروانی ‌‌های زیبا، مقاومت بالای ‌آنها در برابر انواع آب و هوا است. این شیروانی‌ های شیبدار مقاومت بالایی در برابر برف و باران دارند و از ورود برف و باران به منزل جلوگیری می‌کنند. برف و باران به راحتی از روی سقف های شیروانی سرازیر می شوند. این شیروانی‌ها می‌ توانند میزان آسیب‌ های وارده و خرابی ناشی از استهلاک در سقف را کاهش دهند و  فشار وارده بیش از اندازه به سقف را کنترل کنند.

  • امکان فضای بیشتر

استفاده از این سقف ها فضای قابل سکونت بیشتری را در اختیارتان قرار می دهدکه می توانید از این فضا به عنوان اتاق زیر شیروانی استفاده کنید. مخصوصا در مناطقی که ساختن ساختمان های دو طبقه غیر مجاز است، با نصب سقف شیروانی می توانید احساس داشتن خانه ای دو طبقه را داشته باشید. اگر در محدوده بناهای تاریخی سکونت دارید و اجازه ساخت خانه دو طبقه را ندارید، استفاده از سقف های شیروانی یک مزیت خاص برای شما محسوب می شود چرا که شما را از فضای بیشتری بهره مند می کند.

معایب سقف های شیروانی

حال که با مزایای سقف های شیروانی آشنا شدید بهتر است از معایب آن هم اطلاع یابید تا نهایتا تصمیم بگیرید که آیا این سقف ها را می پسندید و یا خیر.

  1. تهویه مطلوب

این نوع شیروانی‌ ها سیستم تهویه ضعیفی دارند و به هواکش‌های مناسب احتیاج دارند. شما می‌ توانید از دو نوع هواکش در این شیروانی ‌ها استفاده کنید

  • نوع اول هواکش‌های نصب شده در محل تلاقی سقف‌ها
  • نوع دوم هواکش شیار‌داری است که روی دیوار نصب می‌شود.

موارد دیگری نیز برای انتخاب هواکش وجود دارد که از جمله‌  آنها می‌توان به هواکش ‌های زیر شیروانی، هواکش ‌های شیاردار زیر سقف، هواکش‌ های سقفی و یا هواکش ‌های کلاه ‌دار اشاره کرد. امکان استفاده از تمام این تهویه ها وجود دارد.

  1. ضعف در برابر باد های شدید

بزرگ ترین عیب سقف های شیروانی ضعف آن در مقابل باد های شدید است. البته این ضعف به ساختار سقف بستگی دارد. در مناطقی که باد های شدید را تجربه نمی کنند این موضوع اصلا نگران کننده نیست. این نوع سقف ها اگر به درستی نصب و توسط قاب هایی که دارند پشتیبانی نشوند احتمال فرو ریختن آن وجود دارد.

توجه: اگر طراحان و کارشناسان نصب، موارد ایمنی را رعایت کنند چنین معایبی ایجاد نخواهد شد. توصیه می کنیم اگر قصد دارید با سقف های شیروانی به زیبایی خانه تان کمک  کنید، از افراد متخصص این کار کمک بگیرید. آترین سازه با طراحان و کارشناسان خبره، طبق آیین نامه های موجود تمام موارد ایمنی را به درستی رعایت می کنند و در صورت بروز هرگونه مشکل به رفع آن می پردازند.

انواع ورق سقف شیروانی

انواع سقف شیروانی

ورق طرح سفال

هنگامی که ورق طرح سفال وارد صنعت ساختمان شد با استقبال خاصی مواجه شد. تنوع ، استحکام و زیبایی این ورق سبب شده از آن در آلاچیق ها، سر در های ساختمان، پوشش سقف های شیروانی و سقف ای شیبدار بکار گرفته شود.

 از مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن سبک این محصول
  • ایمنی مقابل بلایای طبیعی مانندزلزله و طوفان
  • نصب راحت در زمان کوتاه
  • داشتن زیبایی و ظرافت در حین استحکام
  • قیمت مناسب به نسبت دیگر مصالح
  • عمر بالای رنگ محصول
  • عدم فرم گیری در برابر گرمای شدید خورشید و رطوبت زیاد

 

آندولین

این ورق یک عایق بسیار عالی در برابر نفوذ آب می باشد و انعطاف بالای آن مانع از ترک خوردگی می شود. ورق آندولین زنگ نمی زند و نمی پوسد و برای ساختمان های مسکونی و تجاری در انواع شرایط آب و هوایی مناسب است.

 

آندوویلا

ورق آندوویلا ضد آب گیری بوده و با محیط زیست سازگار هستند. اگر به فکر بازسازی یا ساخت پوشش سقف شیبدار خود هستید آندوویلا می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد زیرا تمامی استاندارد های روز در این ورق رعایت شده است.

 

شینگل

قیر پلیمری از مواد اولیه پوشش سقف شینگل می باشد و سطح بالایی از آن را گرانول معدنی. همچنین سایز متوسط برای عرض آن 35 سانتی متر و طول 1متر هست که با یک شبکه شیشه ای مات به هم استحکام داده شده و طرح ها و رنگ های مختلفی دارد.

 

سفال طبرستان

سفال طبرستان از ادغام مواد خاک روی ساخته میشود و به شکل شیب های یک طرفه یا دو طرفه و یا به شکل دندانه دار اجرا می شود. از انواع سفال طبرستان می توان به  آلومینیومی و فولادی، سیمانی و پنبه کوهی اشاره کرد.

  • زیبایی در عین استحکام و دوام بالا
  • استحکام مقابل انواع شرایط جوی
  • دارای مقاومت مقابل آتش سوزی
  • مقاومت مقابل نور شدید خورشید

 

ورق دکرا

دکرا یک نوع ورق پوشش سقفی هست که از فولاد گالوانیزه ساخته شده و وزن بسیار پایین، و استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارد.

  • وزن پایین
  • بدون نیاز به عایق کردن رطوبتی
  • مقاومت بالا در انواع شرایط آب و هوایی
  • عدم تغییر رنگ آن در دراز مدت
  • نصب سریع و آسان
  • قابلیت اجرا در شیب های 12 الی 90 درجه سقف
  • طول عمر بالا

 

ورق رنگی

ورق رنگی، به ورق های فلزی گالوانیزه گفته می شود که بوسیله تکنیک ها و دستگاه های خاصی در صنعت رنگ میشوند. ضخامت رنگ اضافه شده به ورق رنگی 35 میکرون می باشد.

 

قیمت ورق و مصالح سقف شیروانی

هزینه نصب سقف های شیب دار به مسائل زیادی از جمله مساحت و متراژ بنای مورد نظر و نوع ورق مورد استفاده در سقف بستگی دارد.

خرید و فروش مصالح شیروانی توسط گروه آترین سازه و متخصصان با تجربه و حرفه ای گروه آترین سازه صورت می گیرد. افرادی که در این گروه مشغول به کار هستند با تجربه بالایی که در این زمینه دارند می توانند با استفاده از مواد اولیه مناسب و با کیفیت باعث افزایش طول عمر سقف شیب دار شوند و همچنین قیمت و هزینه‌ های پرداختی آن را نیز کاهش دهند.

جهت دریافت قیمت میتوانید با مشاوران این مجموعه تماس بگیرید.

سقف شیروانی

نکات مهم در مورد سقف های شیبدار

  1. با توجه به ویژگی های آب و هوایی محیط مورد نظر هر چه در این ناحیه بارش بیشتری صورت گیرد زاویه شیب سقف ها باید افزایش پیدا کند تا از نفوذ رطوبت و نم جلوگیری کند.
  2. توجه داشته باشید که به کارگیری مواد و مصالح بی کیفیت در سقف های شیبدار و بی ‌دقتی در مراحل مختلف کار باعث کاهش طول عمر سقف های شیب دار می شود و هزینه های مجددی را برای شما ایجاد می کند.
  3. در هنگام انتخاب مصالح شیروانی مناسب برای اجرای سقف شیبدار باید حتماً به مزایا و معایب و همچنین ویژگی های مواد و مصالح توجه نمود.
  4. می توان در سقف ها از لایه های قیر، که ضد نفوذ رطوبت و نم می باشند نیز استفاده کرد، زیرا باعث جلوگیری نشتی آب و نفوذ رطوبت به سقف می شود.

 

اجرای سقف شیروانی

سقف های شیبدار در ایران به چندین روش اجرا می گردد و باتوجه به نوع طرح معماری آنها، باید زیرسازی مطابق با آن را اجرا نمود. پوشش های شیب دار معمولا روی خرپا قرار می گیرند و خرپا می تواند فلزی و یا چوبی باشد.

مراحل اجرای سقف های شیبدار

  • ابتدا باید یک کلاف در اطراف سطح مورد نظر به وسیله پروفیل فلزی و یا چوبی ایجاد کنیم.
  • بعد از انجام زیرسازی پوشش اولیه را روی آن قرار می دهیم.
  • مواد تشکیل دهنده این پوشش می‌تواند از جنس فلز، توری، پشم شیشه، چوب و یا مصالح دیگر باشد.

بعد از تمام شدن زیر لایه ها به سراغ پوشش نهایی می رویم البته باید توجه داشته باشیم که بعضی از این پوشش ها نیاز به ایجاد یک لایه رطوبتی دارند، در صورتی که در نوع دیگر این پوشش ها با روی هم قرار گرفتن لایه ها، لایه ای ایجاد می شود که به عنوان عایق رطوبتی عمل می کند.

  1. اگر نصب ورق های شیروانی بدرستی صورت نگیرد و پیچ ها در جاهای اشتباه از سقف بسته شوند، هنگام بارش برف و باران شاهد چکه کردن آب خواهیم بود.
  2. جهت اجرای ورق شیروانی به صورت استاندارد و اورلب فرم ورق می بایست حفظ شود.

گروه آترین سازه که سازنده انواع سقف های شیروانی با کیفیت می باشد با کادری حرفه ای و متخصص نصب و اجرای انواع سقف های شیب دار را با ضمانت اجرا می کند و بروز هرگونه مشکلی را بعد از نصب به عهده می گیرد.

 

هزینه اجرای سقف شیروانی

هزینه ی اجرای سقف شیروانی بسیار متنوع است و با توجه به مساحت بنای مورد نظر، متریال مورد استفاده در اجرای سقف و همچنین طراحی سازه و زوایای معین شده برای قسمت های مختلف آن، بررسی و محاسبه می گردد. آن چه در این میان از اهمیت ویژه برخوردار است، طراحی و اجرای سقف شیروانی توسط گروهی متخصص و حرفه ای می باشد.
 

جهت اطلاع از نحوه محاسبه هزینه سقف شیروانی مقاله زیر را مطالعه نمایید:

کار را به کاردان بسپارید؛ گروه آترین سازه با بیش از یک دهه سابق درخشان در ساخت و اجرای سقف شیروانی، آلاچیق، سقف ویلا، خرپا، سردرب، سوله و با به کارگیری افراد متخصص و مجرب آماده خدمت رسانی به همشهریان گرامی در کوتاه ترین زمان میباشد.